Waarom een frituurpan kopen?

Nederland is echt een snackland. Of het nu gaat om frietjes, frikandellen, kroketten of de bekende bitterballen. Nederlanders zijn echt dol op eten uit de frituur. En zolang je niet iedere dag gefrituurd eten eet, is er toch ook niets mis mee? Hierbij onmisbaar, is de frituurpan. Natuurlijk kun je ook patat en frikandellen bij de snackbar halen. Maar soms is het toch echt geen weer om de deur uit te gaan, ook weer typisch Nederlands. En als je patat bestelt, is deze vaak al haast koud bij de bezorging. Genoeg redenen om een frituurpan te kopen.

Een feestje is pas echt een feestje met hapjes uit de frituur

Of mensen nu een voetbalwedstrijd bij je komen kijken of dat ze gezellig langskomen voor een verjaardagsvisite, gefrituurde hapjes worden altijd toegejuicht. En dan is het toch wel heel fijn als je je eigen frituurpan hebt. Bestellen doe je niet snel met gefrituurde hapjes en om nu steeds een frituurpan te lenen bij de buren of je ouders voor een feestje is ook zoveel gedoe. Een frituurpan kopen is zo en handig, ze zijn ook helemaal niet duur in de aanschaf, er is geen enkele reden waarom je er geen een in huis zou moeten hebben.

Een frituurpan, heel makkelijk in gebruik

Hoe werkt dat nu eigenlijk zo’n frituurpan of ook wel friteuse genoemd. Een frituurpan is heel makkelijk in gebruik. Je zet het apparaat aan en kiest de gewenste temperatuur. De meeste frituurpannen geven aan wanneer de gewenste temperatuur bereikt is. Vervolgens doe je de patat, frikandellen of bijvoorbeeld borrelhapjes in het metalen mandje. Dit moet helemaal ondergedompeld zijn in de hete olie. Je doet de deksel dicht en wacht tot je eten klaar is.

Voordelen van een frituurpan

Het fijne van een goede frituurpan is ook, dat er niet zoveel baklucht vrijkomt tijdens het frituren. Het schoonmaken van een frituurpan is ook nog eens heel eenvoudig. Als je de olie een klein beetje opwarmt, kan je deze makkelijk in een lege fles of een leeg pak schenken. Let erop dat je deze olie apart inzamelt en wegbrengt naar de hiervoor bedoelde punten. Bij de meeste supermarkten kun je dit inleveren en anders kun je altijd bij de milieustraat terecht. Veel onderdelen van de frituurpan kunnen gewoon in de vaatwasser voor het schoonmaken. Haal eventueel eerst het meeste vet met een keukenpapiertje weg.

Nog een paar praktische tips voor als je een frituurpan wilt kopen

Let erop dat je regelmatig het frituurvet vervangt, na ongeveer 5 keer gebruik. Dit komt de smaak van het eten ten goede en is ook gezonder. Zoals je net al kon lezen, het schoonmaken is zo gedaan. Doe ook niet teveel hapjes tegelijk in de pan, hierdoor kan de olie erg gaan bruisen en wordt er ook veel vet in het eten opgenomen. Houdt deze tips in de gaten en geniet van heerlijk knapperige hapjes uit de frituurpan of van een bordje goudgele friet zoals je deze normaal alleen bij de betere snackbar ziet. Nooit meer de deur uit voor een patatje en altijd een heerlijk warm borrelhapje voor je gasten. Waar wacht je nog op? Volg het merendeel van de Nederlanders en overweeg om een frituurpan te kopen.