Airfryer kopen?

Probeer je wat gezonder te gaan leven? Dit kun je doen door te gaan sporten, wat minder te gaan snoepen of een dieet te volgen. Maar het kan ook zo simpel zijn als een airfryer kopen. De meeste mensen eten wel eens een patatje, een frikandel of nemen wel eens wat van de borrelhapjes op een feestje. Nu kun je hier natuurlijk helemaal mee stoppen, maar dat valt vaak niet mee. Wat je ook kunt doen is, in plaats van de snacks te bakken in de frituur, de airfryer gebruiken. Hierdoor wordt het eten een stuk minder vet en kun je dus afvallen of in ieder geval gezonder eten en toch nog genieten van je favoriete snacks.

Nog meer voordelen door een airfryer te kopen

Naast dat het je snacks een stuk minder calorieën bevatten dan de snacks uit de traditionele frituurpan heb je ook een stuk minder last van vieze baklucht in je huis. Ook is de airfryer nog energiezuinig. De airfryer verbruikt namelijk veel minder stroom dan een gewone frituurpan. En je hoeft tevens ook nog eens geen olie of frituurvet meer te kopen. Je slaat dus meerdere vliegen in één klap. Het was je te doen omdat je gezonder wilde gaan eten. Maar nu bespaar je ook nog veel geld en je hebt minder last van stank in je huis.

Hoe werkt een airfryer?

Een airfryer maakt gebruik van zowel hete lucht als van een grillfunctie. Hierdoor worden de frietjes, frikandellen of andere snacks gelijkmatig verhit en lekker knapperig. En dit zonder het gebruik van stinkende en ongezonde olie. Patat uit de airfryer bevat zelfs zo’n tachtig procent minder vet dan patat uit de frituurpan. Het apparaat is eenvoudig te bedienen. Je kunt zelf instellen tot welke temperatuur je het eten wilt verwarmen en voor hoelang. De airfryer doet vervolgens het werk. Bovendien is het ook een stuk veiliger in gebruik dan een frituurpan. Hiermee gebeuren nogal eens ongelukken doordat de olie vlam vat.

Meer dan alleen maar snacks

Bij een airfryer denken mensen vaak alleen maar aan het verhitten van patat en andere snacks. Dit is natuurlijk heerlijk en minstens zo lekker als snacks uit de frituurpan, maar je kunt de airfryer ook gebruiken voor bijvoorbeeld het afbakken van brood. Het bakken van muffins of taart. En je kunt er ook gewoon groente en vlees mee bereiden. Groenten die hiervoor het meest geschikt zijn, zijn de groenten die je normaal ook zou grillen, zoals paprika, courgette, mais of ui. Je kunt de airfryer wat dat betreft als een soort oven zien.

Schoonmaken van de airfryer is heel makkelijk

Het schoonmaken van de airfryer is veel gemakkelijker dan het schoonmaken van een friteuse. Bij de frituurpan zit je met het schoonmaken altijd met die vervelende olie. Deze is maar moeilijk goed te reinigen met water en zeep en waar moet je vervolgens met die olie naar toe? Door de gootsteen is niet zo’n goed idee en het mag ook niet zomaar met de vuilnis mee. Met de airfryer heb je geen last meer van die problemen. Je kunt eenvoudig de onderdelen uit elkaar halen en deze zijn makkelijk te reinigen. Wacht niet langer en kies ervoor om een airfryer te kopen.